Facebook, legionáři a europoslanec

V minulém týdnu jsem na svých stránkách podpořil názorově svého kolegu, který se vyjadřoval k tématu Legiovlaku, legionářům (hlavně v Rusku). Nechci tady polemizovat o přínosu tzv. československých legií na Rusi a už vůbec se nějak nořit do historie. O to mi tu vůbec nejde.

Co se vlastně stalo. Samozřejmě, že se rozhořela ostrá výměna názorů na toto téma, zvláště mezi námi monarchisty a republikány. Jeden z europoslanců, kterému ležíme zvlášť v žaludku, se do naší debaty také vložil. Přes politické urážky, srovnávání nás s komunisty, obviňování nás monarchistů ze snah o rozvracení republiky a jiné nesmysly, co pan europoslanec psal, jsme se dostali do fáze, kdy jsem mu osobně vytkl jeho “demokratický” přístup a způsob myšlení. Vyčetl jsem mu mimo jiné, že jako euroskeptik (a zároveň europoslanec) bere plat evropského parlamentu, ale zároveň svého chlebodárce kritizuje za celou řadu nedostatků, které EU podniká. Spíš mi vadí, že nás kritizuje ze své bruselské nebo pražské kanceláře (nebo kolik jich má) demokrat, který hlásá svobodu projevu.

Nestydím se za svůj názor ohledně vzniku Československa a rozpadu Rakouska-Uherska. Historikové mají na to také svůj názor. Holt nejdu se současným davem. Měl jen vadí, že asi nemohu veřejně vyjadřovat svůj politický názor, aniž by mi někdo neházel klacky pod nohy. A to se mi také stalo, vážení přátelé. V neděli 20.7. v ranních hodinách proběhla ostrá rozprava s pane europoslancem a v pondělí odpoledne jsem měl zablokovaný účet na facebooku a napadený soukromý účet. Údajný hacker (nebo jak ho mám nazvat) mi, mimo jiné, vyhrožuje a vydírá mne. Paranoia si meze neklade. Co je ale opravdu podivné (a na náhody já skutečně nevěřím), je ta časová posloupnost konfrontace s panem europoslancem a můj odepřený přístup k jednomu nástroji sociálních médií. Je to opravdu podivné.

Dne 20.7.2022; Jan Konrád